Gratis bereikbaar op 0800 2000

Het coronavirus, en alle maatregelen die zijn genomen, hebben ook effect op het werk bij Veilig Thuis. Omdat we in ons werk veel menselijke contacten hebben, is het belangrijk dat we rekening houden met de gezondheid van cliënten, bezoekers, professionals en onze medewerkers. We houden onze dienstverlening zo goed mogelijk overeind. Uiteraard passen we de beschermingsmaatregelen toe om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Eerder gemaakte afspraken
Afspraken die je met Veilig Thuis hebt worden per situatie bekeken. Heb je een afspraak met Veilig Thuis en heb je zelf gezondheidsklachten? Neem dan contact met ons op. Eventueel kan de afspraak telefonisch of via skype plaatsvinden, of uitgesteld worden. Als er toch een afspraak thuis of op kantoor is zorgen wij er natuurlijk voor dat de medewerker met wie je een gesprek hebt ook geen gezondheidsklachten heeft.

Vragen, advies en meldingen
Wij blijven de komende periode bereikbaar voor al jouw vragen. Je kunt telefonisch contact met ons blijven opnemen.
Ook meldingen van (vermoedens van) huiselijk geweld kun je blijven doen.

Tips om de weken veilig door te komen
Wij verwachten dat de komende periode hectisch zal zijn. Vooral voor gezinnen waar er al spanningen en ruzies waren vóór de Coronacrisis. Een paar weken lang met elkaar in één huis, zonder school of sport om op adem te komen, is dan een opgave en kan enorme spanningen met zich meebrengen. Onthoud:
* accepteer dat we in een ongewone situatie zitten;
* heb begrip voor het feit iedereen moet wennen hieraan;
* probeer zo veel mogelijk structuur te creëren;
* geef jezelf en de kinderen ruimte voor zichzelf;
* en heel belangrijk: laat de spanning niet tot onveilige situaties leiden. Zorg dat er afspraken zijn bij wie jij en/of de kinderen terecht kunnen als het uit de hand loopt.
* tenslotte: deze periode gaat voorbij!

Folders
Wil je meer lezen over wat je zelf kunt doen om de komende weken zo soepel mogelijk te laten verlopen, en te zorgen dat het thuis veilig blijft?
Download dan de Hoe overleef ik Corona?
Nuttige tips voor professionals, vrijwilligers en omstanders staan in Tips Corona en huiselijk geweld voor beroepskrachten en omstanders.
Tips hoe om te gaan met angst, stress en eenzaamheid (met telefoonnummers) lees je website van de GGD.

Links voor professionals
https://academiepratenmetkinderen.nl/wat-als-het-op-school-veiliger-is/
https://www.nji.nl/coronavirus

Bijgewerkt: 30-3-2020

(Bron: deze tekst is grotendeels overgenomen van Veilig Thuis Haaglanden)