Gratis bereikbaar op 0800 2000

Nieuws

Inspectie geeft Veilig Thuis Hollands Midden voldoende

Leiden, 21 november 2017. De kwaliteit van Veilig Thuis Hollands Midden is voldoende. Dat blijkt uit een hertoets van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting. De wachtlijsten zijn weggewerkt en VT Hollands Midden heeft ook een kwaliteitsslag gemaakt.

Lees meer

Leidse jongeren in discussie over seks en relaties

Als je wordt gepest om een naaktfoto die je zelf hebt gestuurd, is dat dan je eigen schuld? En is het oké als homo’s en lesbiennes elkaar in het openbaar zoenen? Op vrijdag 27 oktober gingen middelbare scholieren met elkaar en met raadsleden in debat over deze, en andere, stellingen. Een sfeerverslag van het Leidse King for a Day/We Can Young jongerendebat.

Lees meer

Week tegen kindermishandeling

De Week tegen Kindermishandeling staat dit jaar in het teken van elkaar inspireren en betekenisvol verbinden. De Week is een middel, het doel is dat we de overige 51 weken óók van elkaar leren en écht verbinden voor het kind. Tijdens de Week tegen Kindermishandeling (20 t/m 26 november) worden lokaal en regionaal activiteiten georganiseerd die te vinden zijn op de campagnewebsite

Lees meer

Geweld in huiselijke kring in het Regeerakkoord

De forensische kennis op het terrein van kindermishandeling wordt versterkt. Dat is een van de punten uit het nieuwe regeerakkoord met betrekking op geweld in afhankelijkheidsrelaties (GIA). Ook gaat extra aandacht uit naar vroegtijdige signalering en open gesprekken over vermoedens van mishandeling en geweld.

Lees meer

Videoclip tegen seksueel geweld

Fonds Slachtofferhulp lanceert in samenwerking met het CSG een campagne tegen seksueel geweld. Hiervoor is, met toestemming van Lady Gaga, gebruik gemaakt van de track ‘Til it happens to you’. In de Nederlandse versie ‘Als het jou overkomt’, gezongen door Jennie Lena, vertaald door Eric van Tijn en geproduceerd door Hayp Music, wordt de schrijnende situatie van slachtoffers bezongen en tegelijkertijd telefoonnummer 0800-0188 onder de aandacht gebracht voor doorverwijzing naar het Centrum Seksueel Geweld (CSG). De videoclip geeft op een impactvolle manier de realiteit weer dat seksueel geweld iedereen kan overkomen. Fonds Slachtofferhulp wil hiermee mensen bewust maken van de problematiek en laten zien dat deskundige hulp beschikbaar en essentieel is.

Lees meer

In gesprek over onveilige situaties

Veilig Thuis organiseert op maandag 27 november a.s. een Kenniskring ouderenmishandeling waarbij gespreksvoering centraal staat:

Herken ouderenmishandeling en ga in gesprek, het stopt niet vanzelf!

Tijdens deze actieve bijeenkomst gaan Marjanne van Esveld en Aicha el Ouardani, trainers aanpak ouderenmishandeling, kort in op het herkennen van ouderenmishandeling en oefenen we met gesprekken over onveilige situaties. Aan bod komen dilemma’s, de werkzame elementen en knelpunten in de gespreksvoering met de oudere en/of de familie (mantelzorger).

Lees meer

Factsheet over online seksuele intimidatie

Online seksuele intimidatie kan variëren van zogeheten ‘bangalijsten’ tot naaktfoto’s en -filmpjes die zonder toestemming worden verspreid, seksistische uitingen over vrouwen op websites, en oproepen tot geweld tegen (overwegend vrouwelijke) critici van dit seksisme. De factsheet van Atria geeft informatie over omvang en aard en mogelijkheden om online seksuele intimidatie aan te pakken.

Lees meer