Gratis bereikbaar op 0800 2000

Nieuws

Veilig Thuis ook in 2021 via chat bescheikbaar

Ook in 2021 kunnen slachtoffers, omstanders en plegers via de chat rechtstreeks bij een medewerker van Veilig Thuis advies vragen over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. De 26 regionale Veilig Thuis organisaties hebben de tijdens de coronacrisis geïntroduceerde chatmogelijkheid verlengd tot – in ieder geval – eind 2021.

Lees meer

Slachtoffermonitor mensenhandel 2015-2019

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen rapporteert over de aard en omvang van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen in Nederland en adviseert de regering over de aanpak van deze problematiek. De Nationaal Rapporteur geeft onder andere invulling aan deze taak door jaarlijks monitors uit te brengen op beide thema’s. Deze slachtoffermonitor gaat over de aard en omvang van de groep slachtoffers van mensenhandel in Nederland in de periode 2015-2019.

Lees meer

Hoe hou ik onze relatie gezond en veilig? Met zelftest en tips

In meer dan 100 landen wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen), en 10 december (internationale mensenrechten dag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Misschien ben jij een van die vrouwen of meisjes waarvoor deze campagne is bedoeld. Hoe verloopt jouw relatie? Heb je een gezonde relatie? Ben je veilig? Doe de zelftest en doe je voordeel met de tips.

Lees meer

Video-boodschap van Veilig Thuis voor vrouwen en meisjes die geweld meemaken

In het kader van de campagne Orange the World heeft Veilig Thuis Hollands Midden een video-boodschap voor vrouwen en meisjes die geweld meemaken. We roepen je op om niet te verzwijgen wat je meemaakt maar erover te praten. Met een vriendin, een buur, de huisarts of wie dan ook. Samen kun je dan misschien de stap naar Veilig Thuis maken. Want wij vinden dat iedereen respect en een veilig thuis verdient!

Lees meer

Stop geweld tegen vrouwen: doe mee met Orange the world!

In meer dan 100 landen wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen), en 10 december (internationale mensenrechten dag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Gebouwen worden in deze periode oranje aangelicht en maken dit -vaak verborgen- geweld zichtbaar; er wordt letterlijk een spotlight opgezet. In Nederland namen vorig jaar meer dan 150 gemeenten en 8 provincies deel. Dit jaar doen in Hollands Midden vrouwenorganisaties en de gemeenten  Alphen a.d. Rijn, Gouda, Leiden, Nieuwkoop, Sassenheim, Oegstgeest en Voorschoten op verschillende manieren mee.

Lees meer

Trans personen vaak geconfronteerd met geweld

Ook in Nederland zijn transgender personen niet altijd veilig. Dagelijks hebben zij te maken met uitsluiting en discriminatie. Ook bij Veilig Thuis kunnen we te maken krijgen met trans personen, bijvoorbeeld als slachtoffer van geweld. Op 20 november schenken we...

Lees meer

Huiselijk geweld en kindermishandeling: langdurige en specialistische hulp is nodig

Gezinnen waar partnergeweld en kindermishandeling spelen, hebben langdurige en specialistische hulp nodig. Pas als het geweld écht helemaal is gestopt, gaat het beter met ouders en kinderen. Dat blijkt uit meerjarig onderzoek dat het Verwey-Jonker Instituut deed bij 576 gezinnen in opdracht van Augeo Foundation, het ministerie van VWS en dertien Veilig Thuis regio’s. Bij dertig procent van de gezinnen is het geweld anderhalf jaar na melding bij Veilig Thuis, gestopt. ‘Dat is mooi en een bevestiging dat het de goede kant opgaat’, aldus Prof. dr. Majone Steketee. De Landelijke Vereniging van Veilig Thuis-organisaties onderschrijft de conclusies van dit onderzoek.

Lees meer