Gratis bereikbaar op 0800 2000

Op 22 november zal in Den Haag de eindconferentie van het Safe at Home project plaatsvinden. In dit Europese project zijn vakmensen van woningcorporaties getraind in het herkennen en doorgeven van signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Op de eindconferentie worden de resultaten van het project gedeeld worden en zullen verschillende sprekers een bijdrage leveren aan het gesprek over de rol van woningcorporaties in de aanpak van huiselijk geweld. Ook zal de handreiking voor Nederlandse woningcorporaties uitgereikt worden aan Minister Hugo de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Voor wie?
De conferentie is voor bestuurders en medewerkers van woningcorporaties, beleidsmedewerkers op het gebied van huiselijk geweld, betrokkenen en voor wie meer wil weten over hoe we geweld achter de voordeur samen kunnen verslaan.

Organisatie
De organisatie van de conferentie is in handen van Kadera. Kadera Aanpak Huiselijk Geweld is een stichting in Overijssel die zich inzet tegen huiselijk geweld, bijvoorbeeld via opvang, begeleiding en training. Kadera is de afgelopen twee jaar kartrekker geweest van het Europese project Safe at Home, en heeft dit project in samenwerking met Europese partners Peabody, Feantsa, en Standing Together Against Domestic Violende (STADV) uitgevoerd. Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties en het ministerie van VWS hebben het Nederlandse deel van het project ondersteund.

Programma
Het programma bestaat uit een kort plenair deel en een interactief middagprogramma. Er zullen bijdragen geleverd worden door de volgende sprekers:
Hugo de Jonge – minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Kirsten van den Hul – Tweede Kamerlid namens de PvdA en ervaringsdeskundige huiselijk geweld
Kelly Henderson – Onderzoeker SafeLives report voor Gentoo (UK)
Hanneke Nagtzaam – Aedes, vereniging van woningcorporaties
Gudrun Burnet – Peabody, woningcorporatie Londen (UK)
Ruth Kasper – FEANTSA, European Federation of National Organizations Working with the Homeless (EU)

Dagvoorzitter: Yvonne Matser – van ’t Oever, projectleider van het Safe at Home project

Een gedeelte van het programma is in het Engels. Aanvullende details over het programma zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

Wanneer en waar?
Datum en tijd: 22 november van 12:30 uur tot 18:00 uur
Locatie: Theater de Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, 2562 GR Den Haag
Een deel van het programma zal in het Engels zijn.

Inschrijven
U kunt zich gratis inschrijven door hier het inschrijfformulier in te vullen.